Bizi takip edin!

KÜLTÜR SANAT

2018 Kastamonu Türk Dünyası Kültür Başkenti kapanış töreni yapıldı

Kastamonu, Türk Dünyası Kültür Başkenti unvanını Kırgızistan’ın Oş şehrine devretti.

Gastemonu / Kültür Sanat - 19.12.2018

Kastamonu, Türk Dünyası Kültür Başkenti unvanını Kırgızistan’ın Oş şehrine devretti. Törende konuşan Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Haluk Dursun, ‘2018 Türk Dünyası Kültür Başkenti’ unvanını Kastamonu’nun layıkıyla ve hakkıyla taşıdığını söyledi.

 

Kastamonu’da 2018 Türk Dünyası Kültür Başkenti Resmi Kapanış programı Atatürk Spor Salonu’nda gerçekleştirildi. Törene katılan Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Haluk Dursun, Kültür ve Turizm Bakanlığı olarak Türkiye şehirlerinin mimari mirasının korunma derecesi hakkında araştırma yaptıklarını belirterek, mimari mirasın korunmasının çok önemli olduğunu kaydetti. Dursun, “Ama bu mimari miras yanında insani ve beşeri mirasın korunması, devam ettirilmesi çok önemli. Onun için bu şehrin mimarisi ya da ruhaniyetinin, bereketinin, kereminin de olmasını ısrarla vurguladım. Türk Dünyası Kültür Başkenti daha önceki Anadolu’muzun, bozkırımızın güzel şehri Eskişehir’e nasip olmuştu. Hoca Ahmed Yesevi’nin Türkistan’dan başlamak üzere bu sefer buraya nasip oldu. Kastamonu’nun manevi sahiplerinden biri olan Şeref’ül Mekan bulunanların şerefi orada bulunanlarla artar. Hepimizin büyük bir manevi haz ile huzuruna diz çöktüğümüz gelir gelmez ziyaret ettiğimiz Hz. Pir’imizi de buradan dua ile selamlıyorum” dedi.

 

Türklerin dünya sahnesinde var olduğundan beri tarihin en önemli aktörlerinden olduğuna dikkat çeken Dursun, “Milattan öncesine dayanan varlıkları ile Türk Devletleri sevgi, hoşgörü, kardeşlik ve dayanışma erlik yiğitlik ve erenlik vasıflarıyla hep ön plana çıkmışlardır. Böylesine insani değerlere temel atan önemli çalışmaları hepimiz Türk Kültürü açısından çok önemsiyoruz. Bunu en önemli görev olarak üstleniyoruz. Bunun dışında kültür ve sanat değerlerimizi, kültür varlıklarımızı ve dilimizin yüceltilmesi için Türk dünyasının ortak aklı ve sözcüsü haline gelen TÜRKSOY, 25 yıldır bu amaca başarı ile hizmet etmektedir. Yine TÜRKSOY’un Türk ülkeleri arasında anlaşmayı sağlamak için özgürce gelişen Türk Dünyası Kültür Başkenti projesini ve kentlerin kültürel bir marka değeri kazanması açısından bu çalışmayı çok önemsiyoruz” diye konuştu.

 

Kırgızistan’ın Oş şehrinin “2019 Türk Dünyası Kültür Başkenti” olarak seçildiğini hatırlatan Dursun, “Türk kültürü önümüzdeki yıl Kırgızistan’ın Oş şehrinden yansımaya devam edecektir. Türk dünyası kültür başkenti sembolünü Oş şehri adına Kırgızistan Kültür Bakanı’na bugün teslim etmekten büyük mutluluk duyduk” şeklinde konuştu.

 

“Türk Dünyası Kültür Başkentliği unvanımızı Oş şehrine devrediyoruz”

Kastamonu Valisi Yaşar Karadeniz ise, geçen yıl Kazakistan’ın Türkistan şehrinden alınan Türk Dünyası Kültür Başkenti nöbetini bu akşam Kırgızistan’ın Oş şehrine gururla devrettiklerini ifade ederek, “Bir yıl içinde birçok Türk yazarını daha yakından tanıma fırsatı bulduk. Türk dünyası ile kaynaştık, onları daha yakından tanıdık. Yüzyıllara dayanan büyük bir birikime sahip Kastamonu kültürünü ve turizm kaynaklarını anlatma fırsatı bulduk. Bu yıl bazı kazanımlar da elde ettik. Şeyh Şaban-ı Veli’yi Anma Etkinlikleri Kültür ve Turizm Bakanlığı resmi programına dahil edildi. İstiklal Yolu ‘milli park’ statüsüne kavuştu. Lezzet duraklarımız yemeklerimizi, yurt içi ve yurt dışında tanıttık. Kastamonu konakları çok daha fazla konuk ağırladı. Daha birçok kazanım elde edildi” ifadelerini kullandı.

 

Kastamonu kültürünün ve turizminin hızla yükselmeye devam edeceğine işaret eden Vali Karadeniz, şöyle konuştu: “Yapım çalışmaları devam eden Yurduntepe Kayak Merkezi, 6 bin metrelik pisti ile önümüzdeki yıl kayakçıları bekliyor olacak. Bu yıl içerisinde coğrafi işaretli ürün sayımız 2’den 7’ye çıktı. Sırada yüze yakın ürün bekliyor”

 

Kastamonu’nun kültürel unsurlarını içeren birçok yeni kitabın kitaplıklara kazandırıldığına dikkati çeken Vali Karadeniz, şunları kaydetti: “Daha önceden yazılmış bazı eserlerin yeni başkaları yapıldı. Kastamonu’nun 2030 tescilli yapısıyla, doğasıyla, yılın on iki ayı turizme sunulan kaynaklarını saymakla bitiremeyiz. Ama Türk Dünyası Kültür Başkenti olarak bu yıl yeni bir rotaya girdik. Ve bu rotada Kastamonu kültürü ve turizmi hızla yükselerek devam edecektir”

“Kastamonu’yu 2 milyon kişi ziyaret etti”

 

Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş da, Hoca Ahmet Yesevi’nin aydınlattığı Kazakistan’ın kadim şehri Türkistan’dan aldıkları Türk Dünyası Kültür Başkenti bayrağını Şeyh Şaban-ı Veli’nin semalarına ışık saçtığı Osmanlı’nın kadim şehri Kastamonu’da dalgalandırdıklarını belirtti.

Bir yıl boyunca Kastamonu’nun tanıtımının en iyi şekilde yapıldığını ifade eden Başkan Babaş, “Tüm çalışmaların neticesinde 2018 Türk Dünyası Kültür Başkenti Kastamonu’yu yaklaşık 2 milyon kişi ziyaret etmiştir. Bu rakam kısa sürede ne denli büyük bir çalışma yapıldığının da kanıtıdır, belgesidir” diye konuştu.

Kastamonu’nun Anadolu Türk-İslam kültürünün önemli merkezlerinden birisi olduğunu vurgulayan Babaş, “Bu kültür; yörenin Türkler tarafından fethinden sonra beylikler, Selçuklu, Osmanlı ve Cumhuriyet döneminde inşa edilen ve günümüze kadar gelen mimari eserler ile yer isimlerinin yanında halkın günlük yaşantısında etkili örf, adet ve geleneklerde de kendini göstermektedir” şeklinde konuştu.

 

Babaş, “Sadece sivil mimari miras noktasında bin 300’ün üzerinde eser barındıran Kastamonu, Türkiye’nin en büyük konaklarının bulunduğu şehir unvanına sahiptir. 1800’ün üzerindeki taşınmaz kültür varlığıyla da dikkatleri üzerine çeken ilimizin her bir köşesinde ecdadın hatıraları bulunmaktadır” ifadelerini kullandı.

Kastamonu Belediyesinin de bu yıl 150’inci kuruluşunu kutladığını hatırlatan Başkan Babaş, şunları söyledi: “Kastamonu; kalesi, saat kulesi, camileri, medreseleri, hanları, hamamları, bedestenleri, külliyeleri, geleneksel Türk evleri, Selçuklu ile Osmanlı mimarisinin en güzide örneklerinin yanı sıra zengin mutfağı ile de ülkemizin mücevher kentleri arasında yer almaktadır. Bu bağlamda ilimizin gastronomi alanındaki hedefi nettir. Bu hedef UNESCO Şehirler Ağı’na şehrimizin ismini yazdırmaktır. Yöresel mutfağında 812 çeşit ürünü bulunan Kastamonu’muza yakışan UNESCO Şehirler Ağı’nda yer almaktır. Öyle ki bugün Gastronomi Han Projemiz, Türkiye çapında bir projedir ve tamamen bu hedefe ulaşmamız adına ilimize hizmet verecektir”

 

“Türk Dünyası Kültür Başkentliği, Kastamonu’nun tanıtımına katkı sağlamıştır”

 

Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY) Genel Sekreteri Düsen Kaseinov ise, Türk Dünyası Kültür Başkentliğinin Kastamonu’nun tanıtımına ve kültür turizmi potansiyelinin gelişmesine katkı sağladığını kaydetti.

 

Ülkelerin tanıtımında kültürün önemli bir yere sahip olduğunu vurgulayan Kaseinov, “Bir toplumun bir ülkenin tanıtımında kültür, sanat kadar etkili ikinci bir araç yoktur. Şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki Kastamonu, sahip olduğu kültürel değerleri ile doğal güzellikleriyle manevi mirası ve lezzetli mutfağı ile Türk dünyasının kalbinde taht kurmuştur” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından TÜRKSOY Genel Sekreteri Düsen Kaseinov, “Kültür Başkenti” beraatını Bakan Yardımcısı Dursun ve Kastamonu Valisi Karadeniz’e, Kastamonu Belediye Başkanı Babaş da Türk Dünyası Kültür Başkenti sembolünü Oş Belediye Başkanı Taalaybek Sarıbaşev’e takdim etti. Programda Başkan Babaş, Bakan Yardımcısı Dursun ile Oş Belediye Başkanı Sarıbaşev’e Kastamonu’nun yöresel ürünlerinden oluşan hediye sepetinden takdim etti.

Program, Türk dünyasından gelen dans gruplarının gösterileriyle sona erdi. Türk Dünyası ülkelerinin sunduğu dans gösterileri davetliler tarafından büyük beğeni topladı.

Yorumlar

Yorum Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

 

 

Facebook Yorumları

Okumaya Devam Edin

KÜLTÜR SANAT

25. Gezici Film Festivali

Ankara Sinema Derneğince Kültür ve Turizm Bakanlığının katkılarıyla düzenlenen “25. Gezici Film Festivali”nin Kastamonu ayağında filmler izleyiciyle buluşmaya devam ediyor.

Ankara Sinema Derneğince Kültür ve Turizm Bakanlığının katkılarıyla düzenlenen “25. Gezici Film Festivali”nin Kastamonu ayağında filmler izleyiciyle buluşmaya devam ediyor.

Kastamonu Üniversitesi Ahmet Yesevi Konferans Salonu’nda Kastamonu Üniversitesi Medya ve İletişim Topluluğu’nun ev sahipliğinde düzenlenen festivale öğrenciler yoğun ilgi gösteriyor.

Festivalin üçüncü gününde, 4 seansta film gösterimi yapıldı. Çocuk filmlerinin yanı sıra “Gecenin Sıcağında”, “Küçük Şeyler” ve “Bozkır” filmleri sinemaseverlerle buluştu.

 

Kastamonu Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Ersoy Soydan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kastamonuluların ve özellikle öğrencilerin festivale yoğun ilgi gösterdiğine işaret etti.

Festival süresince toplam 13 filmin gösterileceğini ifade eden Soydan, organizasyonun başarılı geçtiğini belirtti.

Soydan, öğrencilerin yönetmenlerle tanışma imkanı yakaladığı festivali 6 yıldır Kastamonu’da ağırlamaktan mutluluk duyduklarını dile getirdi.

Kastamonu Üniversitesi Medya ve İletişim Topluluğu Başkanı Elif Doğru da festivalin öğrencilere katkısının büyük olduğunu söyleyerek, “Buradaki filmlere daha çok sanatı seven insanlar geliyor. Halktan ilgi görüyoruz. Kendimize de bir şeyler katıyoruz.” diye konuştu.

Gazetecilik bölümü 3. sınıf öğrencisi Doğukan Gümüş de festivalin öğrenciler için çok güzel bir fırsat olduğunu dile getirdi.

Festivalin şehri güzelleştirdiğini ifade eden Gümüş, “Salonda yer bulamıyoruz. Yönetmenlerle tanışıyoruz. Festival zevkli ve eğlenceli geçiyor.” dedi.

Festival, yarın yapılacak 4 film gösteriminin ardından sona erecek.

Okumaya Devam Edin

KÜLTÜR SANAT

Kastamonulular İstanbul’da iftarda buluştu

Kastamonu Belediye Başkanı Op. Dr. Rahmi Galip Vidinlioğlu, 50 bin çeşit üründe kullanılan kendir konusunda yan sanayi için işadamlarını Kastamonu’ya davet etti.

Süper Gazete / Kültür Sanat - 13.05.2019

Kastamonu Sanayici ve İşadamları Derneği’nin İstanbul Ataköy’de gerçekleştirilen geleneksel iftar programına katılan Kastamonu Belediye Başkanı Op. Dr. Rahmi Galip Vidinlioğlu, iftar programlarının diğer bir amacının da bir araya gelmek olduğunu belirterek, “1 aydır belediye başkanlığı görevini yürütüyorum. Kastamonu’muzda eksiklikler çok fazla, Kastamonu’nun sahip olduğu nimetlerden herhangi birine sahip olan bir yer alıp başını gidiyor. Ama biz ne yazık ki hala yerinde sayan bir il durumundayız. Cumhuriyet kurulduğu zaman 320 bin olan nüfusumuz şu anda 380 bini ancak geçti. Türkiye genelinde ise 13 milyondan 80 bine gelen bir nüfus var. Sürekli göç vermişiz, göçün büyüğünü de İstanbul’a vermişiz. İstanbul’da çok sayıda işadamımız var, bugün onlarla da bir araya geldik. Kastamonu’muz yarım saat uzaklıkta kayak yapabildiğimiz, 45 dakika sonra denize girebildiğimiz, yaylasıyla ve doğasıyla, Hz. Pir Şeyh Şaban-ı Velisiyle her şeye sahip olan bir ilimiz var. Ama ne yazık ki bu konularda çok uzun boylu olamadık. Tabi bir sürü konağımız restore edildi. İnşallah onları da turizme kazandırmak için bizde bu gayretin içersinde olacağız ve son dönemde çok fazla gündeme gelen kendir konusunda özellikle işadamlarımızdan, herhangi bir şekilde 50 bin çeşit üründe kullanılan kendir konusunda yan sanayi için işadamlarımızı Kastamonu’ya davet ediyorum. Onlara yer sözü veriyorum. Bu konuda onlardan iştirakçi olmalarını bekliyorum. Bizde belediye olarak bu konuda üzerimize ne düşerse onu da yapacağız” dedi.

“20 milyon dolarlık ihracat, 120 milyon doları geçti”

 AK Parti Kastamonu Milletvekili Metin Çelik ise, 2002 yılında 20 milyon dolar olan ihracatın şu anda 120 milyon doları geçtiğini belirterek, “Biz bunları yeterli görmüyoruz. Kastamonu’nun potansiyeli çok daha fazla, bu potansiyeli harekete geçirip İstanbul’daki hemşehrilerimiz, Kastamonu’daki müteşebbislerimiz birlikte adımlar atmak suretiyle Kastamonu’nun hem ihracatını geliştirebiliriz hem Türkiye’deki iç piyasadaki yerini biraz daha büyütebiliriz” ifadelerini kullandı.
23 Haziran’da İstanbul’da seçimlerin yenileceğini belirten Çelik, “Seçimlere 42 gün var. Kastamonulu hemşehrilerimizden tecrübesiyle, birikimiyle Türkiye’nin lokomotifi İstanbul’u daha büyük başarılara taşıyacak, daha büyütecek Binali Yıldırım’a sizlerden destek istiyoruz. Desteğinizden de hiç şüphemiz yok, bizler sizlerin her zaman yanındayız. Önümüzdeki 4 yıllık hizmet sürecinde birlikte çalışarak, birlikte gayret göstererek hem Türkiye’mizi, hem Kastamonu’muzu, hem İstanbul’u çok daha iyi noktalara taşıyacağımıza gönülden inanıyorum” şeklinde konuştu.

“Cumhur İttifakı’nın adayı Binali Yıldırım beyi başkan yapacağız”

 MHP Kastamonu İl Başkanı Yüksel Aydın da, şöyle konuştu: “Türkiye Cumhuriyeti olmazsa Kastamonu olmuyor. Bu yüzden iki ayrı teşekkürü hak eden lider var. 15 Temmuz itibariyle canhıraş bir şekilde mücadele eden Türkiye Cumhuriyeti Devleti Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan beye ve Milliyetçi Ülkücü Hareket’in lideri Sayın Devlet Bahçeli beye huzurlarınızda şükranlarımı arz ediyorum.”
Fatih Sultan Mehmet’in fethettiği İstanbul’da vakur olayların olduğunu ifade eden Aydın, “Fatih’in fethettiği İstanbul’u kargaşaya düşürmek isteyen bir güruh var. Dolayısıyla şunu da arz etmek istiyorum, ben aslında Milliyetçi Ülkücü Hareket’in lideri Devlet Bahçeli’nin talimatıyla kendileri de burada İstanbul’da o iftarda benim de olmam lazımdı. Fakat kendilerinden böyle bir organizasyon için izin istedim, müsaade ettiler, kendilerinin de sizlere ayrı ayrı saygı ve selamları var. Çünkü İstanbul demek Türkiye demek, İstanbul demek Türk Devleti’nin olduğu fevri olduğu yer demek, dolayısıyla bu anlamda Sayın Genel Başkanımızın talimatlarıyla önümüzdeki 23 Haziran seçimlerine kadar tabiri caizse yatağı yorganı buraya atacağız, özelikle Kastamonulular olarak, Şerife Bacı’nın evlatları olarak, Halime Çavuş’un evlatları ve torunları olarak, Kurtuluş Mücadelesi’nin asıl sahipleri olarak öyle bir mücadele vereceğiz ki, Allah nasip ederse bu güruha karşı İstanbul’da Cumhur İttifakı’nın şu an için adayı olan Binali Yıldırım beyi inşallah İstanbul’un başkanı hep beraber yapacağız. Dolayısıyla hadiseye bu yönü ile bu yönü ile değer verdirip Cumhur İttifakı’nın ruhuna uygunluğu Kastamonulular olarak ortaya koyacağız ve inşallah PKK’nın, HDP’nin, Cumhuriyet Halk Partisi’nin, İP’in bunların tümümün birleştiği noktada İstanbul’da buna izin vermeyeceğiz” dedi.
Aydın, Kastamonulu işadamlarını da Kastamonu’ya beklediklerine işaret ederek, “Kastamonu’da oksijen bitti, Kastamonu boğulmak üzere, lütfen istirham ediyorum işadamlarımıza, Türk ekonomisine yön veren işadamlarımıza Kastamonu’da da ihtiyacımız var” dedi.

“İşadamlarımızın yatırımlarını ve desteklerini bekliyoruz”

AK Parti Kastamonu İl Başkanı Doğan Ünlü ise, “Hükümetimizin yapmış olduğu inşallah önümüzdeki süreçte İnebolu Limanımız ve Kuzey ve Güneyi bağlayan Kuzey Güney aksı tamamlandığında, yollarımız bittiğinde önemli bir ticaret yapılacak olan Kastamonu’muzda da sizlerden yatırımlarınızı ve desteklerinizi bekliyoruz. Bizler siyasi temsilciler olarak her zaman sizin hizmetinde ve yanınızda olacağız. Önümüzde önemli bir seçim süreci var, çocuklarımızın geleceği için, güçlü bir Türkiye için, güçlü bir İstanbul için önemli bir seçim sürecine giriyoruz. Sizlerden de bu konuda destek istiyoruz, 23 Haziran seçimlerimiz İstanbul’umuza, ülkemize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum” diye konuştu.

“Artık enflasyonu düşürüp tasarruf tedbirlerini hayata geçirmeliyiz”

KASİAD Genel Başkanı Ayhan Aslan da, siyasetçisinden, sivil toplum kuruluşlarından, iş dünyasından yaklaşık 600 davetlinin iftar programına katıldığını belirterek, şunları kaydetti: “Türkiye seçimlerden çıktı. Bu seçimlerden sonra yapmamız gereken enflasyonu düşürüp tasarruf tedbirlerini artırıp ekonomi ve eğitim politikalarını iyi yaparsak, Türkiye’nin önü daha da açılacaktır. İthal Malların ikamesi Türkiye’nin geleceği açısından önemlidir. İthal malların Türkiye’de üretimine odaklanıp Türkiye’de yaparsak hem üretimimiz hem de ihracatımız artacaktır. Aynı zamanda bu yapılan teknolojik ürünler sayesinde diğer sektörler de başka alanlarda ürünler de üretecektir”
İftara eski Bakanlardan Murat Başesgioğlu, AK Parti Kastamonu Milletvekili Metin Çelik, Ataşehir Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş, Tekirdağ Saray Kaymakamı Adnan Tezcan, AK Parti Kastamonu İl Başkanı Doğan Ünlü, MHP Kastamonu İl Başkanı Yüksel Aydın, Araç Belediye Başkanı Satılmış Sarıkaya, Devrekani Belediye Başkanı Engin Altıkulaç, İhsangazi Belediye Başkanı Hayati Sağlık, Seydiler Belediye Başkanı Mehmet Erdoğan, Taşköprü Belediye Başkanı Abdullah Çatal, KASİAD Kastamonu Şube Başkanı Ahmet Katar, Kas-Kon Genel Başkanı Hüseyin Selami Çelebioğlu, Kas-Der-Fed Genel Başkanı Fatma Kıranoğlu, KAS-DER Genel Başkanı Remzi Şen ile çok sayıda işadamı katıldı.

Okumaya Devam Edin

KÜLTÜR SANAT

1000 yıllık Siyez buğdayı ile çocuklar hamur işi yaptı

Minik öğrenciler, meşhur Siyez buğdayının önemini hem toprağa dikerek hem de Siyez unundan hamur işi yaparak öğreniyor.

Kastamonu / Kültür Sanat

Kastamonu’da, 2 yıl önce hizmete giren Siyez Evi’nde, ana okulu öğrencilerine Kastamonu değerlerinin tanıtılması amacıyla etkinlikler düzenlendi. Etkinliğin ilk kapsamında öğrencilere Siyez buğdayı anlatıldı. Öğrenciler, önce Siyez unundan kurabiye ve hamur işi yaptı. Daha sonra bahçede toprağa Siyez buğdayı ekti.

“Kültürümüzü öğrenmelerini istedik” 

Etkinlik hakkında bilgi veren 10 Aralık Mesleki Teknik Anadolu Lisesi Uygulama Anaokulu Öğretmeni Aslı Tekneoğlu, “Eğitim öğretim programımızda bu haftayı Kastamonu Kültürel Haftası olarak belirledik. Program dâhilinde bir hafta boyunca çocuklarımıza kendi kültürlerini, Kastamonu’da neler yetişebileceğini, Kastamonu’nun yöresel lezzetlerini ve yöresel kültürlerine sahip çıkmaları için kültürümüzü öğrenmelerini istedik. Bunu için de Siyez Evi’nden başladık. Siyez doğal, organik ve sağlıklı bir besin. Siyezi çocuklardan tanıtmaya başlarsak bunu temelden aktarırsak beslenme alışkanlığının da sağlık bir şekilde ilerleyeceğini düşündüğümüz için ilk gezimiz Siyez Evi’ne oldu. Çocuklarımızın burada Siyez’den besin üretmesi ve onları tatmaları keyifli olacak, bizler için de güzel bir etkinlik olduğunu düşündüğümüz için oldukça keyifli.” dedi.

“Siyez Evi olarak bu projeler devam edecek” 

Siyez Evi olarak bu projelerin devam edeceğini ifade eden Oruç Odabaşı, “Biz Siyez Evi olarak özellikle Kastamonu’da Siyez’in ve Siyez ürünlerinin tanıtımı ile ilgili olarak bir proje hazırlamaya karar verdik. Ve Kastamonu’da bugün ilkini yaptığımız anaokulları ile bir mutfak faaliyeti düzenlemek istedik. Burada çocuklara ceza alması tepsiye ve ilgili olarak çocuklara bilgileri verdik. Bizi yalnız bırakmadı, 10 Aralık Anaokulu öğrencileri ve öğretmenlerimiz Siyez Evi olarak bu projeleri biz devam edecek. Önümüzdeki haftalar ve sonraki haftalarda da buradaki asıl amacımız Siyez Evi olarak konusunda bir farkındalık oluşturmak, bunu da çocuklardan başlatmak ve anaokulundan başlatmak ayrı bir düşüncemizdi. Bizi yalnız bırakmadılar dediğiniz gibi çok keyif aldık. Sizlerle birlikte olmaktan da tekrardan mutluyuz her zaman bekleriz.” ifadelerini kullandı.

Öğrencilerden Nursu Ersin ise “Siyez hamuruyla kurabiye yapıyoruz. Yıldız yaptım üst üste dizdim. Arkadaşlarım ile çok güzel vakit geçirdim.” diye konuştu.

6 yaşındaki Rana Akyol’da “Siyez hamuru ile şekiller çıkarıyoruz. Rengi kahverengi. Çünkü Siyez hamuru ile yapılıyor.” cümlelerini kullandı.

Okumaya Devam Edin

Öne Çıkanlar